oxfam logotyp

Vårt samarbete med Casseroll Food Truck

Mat från Skåne som hjälper över hela världen

En food truck med extra hjärta

2014 hörde Kjell Peterson i Malmö av sig till oss på Oxfam med en idé. Han skulle starta en food truck som skulle 1) Servera god och nyttig mat lagad från grunden, av bra och naturliga råvaror 2) Samla in pengar för att bekämpa hungerproblemet i världens fattigaste delar. 

När han skulle välja vilken organisation som pengarna skulle gå till upptäckte han Oxfam. Så sen 2014 donerar Kjell 5kr för varje mål mat han säljer till Oxfam Sverige, något vi är oerhört tacksamma för.

Jag ville bidra till det på något sätt, och jag ville att det skulle ha en direkt koppling till maten jag lagar och säljer. Så för varje portion jag säljer skänks 5 kronor i bidrag. Det är den genomsnittliga kostnaden för ett mål mat i världens mest utsatta länder.

Kjell Peterson, Casseroll Food Truck

1. Närodlad och sund mat

Casseroll Foodtruck serverar endast närodlad mat lagad från grunden. Råvarorna får komma max 3 mil bort och på framsidan av trucken finns en karta med platserna där maten kommer ifrån. Majoriteten är odlat ekologiskt och Kjell testar ofta nya recept och sätt för att få skåningarna att vilja äta god och nyttig mat.

Exempel på den mat Kjell serverar. Foto: Oxfam Sverige

2) 5kr till Oxfam

Ett mål mat i världens fattigaste delar kostar i snitt 5kr. Därför har Casseroll Food Truck valt att donera 5kr till Oxfam Sverige för varje mål mat som säljs. På kvittot som kunderna får tackas dem för att de bidragit till hungerbekämpningen. – Den vanligaste reaktionen jag får är att man tycker att det är så bra. Många stamkunder säger att det är en av anledningarna till att de kommer tillbaka, säger Kjell. I maj 2023 hade Casseroll Food Truck samlat in över 150 000 kronor till Oxfam.

På kvittot som kunderna får står det ”Tack för ditt bidrag till Oxfam för att bekämpa hungern!”. Foto: Oxfam Sverige

150 000 kronor!

I maj 2023 nådde Kjell en milstolpe: han hade samlat in över 150 000 kronor till Oxfam. Som tack fick han ett diplom av oss.

 

Kjell Peterson håller upp det diplom som Oxfam gett honom, 22 maj 2023. Foto: Oxfam Sverige

Kjell Peterson håller upp det diplom som Oxfam gett honom, 22 maj 2023. Foto: Oxfam Sverige
Det känns jättehäftigt. Jag blir väldigt glad. Det känns roligt att veta att jag har gjort nytta, att det inte varit i onödan.

Kjell Peterson, Casseroll Food Truck

Vill du veta hur ditt företag kan göra skillnad?

Kontakta oss!

Utforska mer