oxfam logotyp

Katastrofpartner

Hjälp människor under katastrofer och kriser – ert företag kan rädda liv

Rädda liv tillsammans med oss

Oxfam har över 80 års erfarenhet av katastrofarbete och är världsledande på rent vatten och sanitet. Varje år når vi ut till miljontals människor vars hem och försörjning blivit förstört av naturkatastrofer, krig och konflikt. Vi är snabbt på plats med vatten, nödmat, skydd, kontantbidrag och annat som behövs i den mest akuta fasen.

 

Kontakta oss så berättar vi mer!

Vårt arbete

Pakistan

Under sommaren 2022 drabbades Pakistan av tunga monsunregn som resulterade i att en tredjedel av landet hamnade under vatten. 33 miljoner människor har drabbats, över 1000 har dött, och en miljon hem har förstörts.

Oxfam är på plats med hygienkit, nödmat och skydd till människorna i landet.

Läs mer

Östafrika

Extrem torka, tillsammans med konflikter och pandemin, har orsakat en enorm hungerkris i Somalia, Etiopien, Kenya och Sydsudan. Någon dör i regionen var 36 sekund.

Oxfam är på plats med livräddande hjälp: nödmat, rent vatten, kontantstöd och tak över huvudet.

Läs mer

Jemen

På grund av våldsam konflikt befinner sig över 17 miljoner människor i landet i hunger. Kriget i Ukraina har ytterligare förvärrat situationen och många barn är akut undernärda.

Oxfam är på plats i landet och hjälper de som flyr undan konflikten. Vi är där med rent vatten, kontantbidrag, och hjälper människor hitta nya arbeten där de hamnar.

Läs mer

Ukraina

Kriget i Ukraina har försatt miljontals människor på flykt.

Oxfam är på plats i grannländer och möter de som flyr. Vi delar ut nödmat och rent vatten, vi finns på plats med viktig information, vi ger rättshjälp och psykiskt stöd.

Läs mer

Vill ni bli katastrofpartner?

Kontakta oss!