oxfam logotyp

Förödande översvämningar i Pakistan

Över 30 miljoner i behov av akut hjälp

Pakistan har drabbats av svåra översvämningar som en följd av extremt regn under monsunsäsongen. Vägar, hem, grödor och boskap har sköljts bort. Miljoner människor står utan någonstans att bo, många har mist sina liv och regeringen har utlyst ett nationellt nödläge. Oxfam är på plats och ser till att människor får det mest nödvändiga de behöver för att överleva – hygienkit, nödpaket med mat och skydd. 

Ditt stöd räddar liv

Ge en gåva

Pakistan är ansvarigt för mindre än en procent av de globala utsläppen av växthusgaser, men är ett av de länder som är mest sårbara inför de allvarliga effekterna av klimatförändringarna. Människorna i Pakistan tar konsekvenserna av rika länders utsläpp och landets regering har beskrivit de förödande översvämningarna som en ”humanitär kris av episka proportioner orsakad av klimatförändringarna”.

 

”Översvämningar är inte ovanligt i Pakistan, men de här översvämningarna är större än vi någonsin har sett förut. Det borde vara självklart att Pakistan inte ska behöva betala priset för de koldioxidutsläpp som de rikaste länderna i världen är ansvariga för”
– Syed Shahnawaz Ali, chef Oxfam Pakistan.

 

Miljontals människor i behov av hjälp

Tillsammans med lokala partners genomför Oxfam en humanitär insats som fokuserar på de provinser som drabbats hårdast, Balochistan och Sindh.

 

”Många av de som förlorat sina hem lever nu på gatan, vilket leder till allvarliga säkerhets- och trygghetsrisker särskilt för kvinnor och flickor, men även för samhället i stort. Drabbade människor i Pakistan behöver omedelbar tillgång till basresurser och anläggningar, inkluderat rent vatten, mat och skydd.”
– Farah Munawar, projektchef Oxfam Pakistan

 

Oxfam arbetar långsiktigt

Vi hjälper samhällen att bli mer motståndskraftiga inför klimatförändringarna genom att arbeta med uppbyggnadsprogram och hållbara lösningar för framtiden. Läs mer om vårt arbete med klimatojämlikhet här.

Det enklaste, och mest kostnadseffektiva, sättet att förändra livet för människor i krig, katastrofer och kriser är att bli månadsgivare. Det gör det möjligt för oss att planera vårt arbete långsiktigt och att agera där behoven är som störst. Tillsammans utmanar vi orättvisor och förtryck – och tar kampen för en mer rättvis värld.

Agera i solidaritet

Bli månadsgivare