oxfam logotyp

På turné med Coldplay

27 juni 2016

Det brittiska rockbandet Coldplay och Oxfam har en lång gemensam historia. I över ett decennium har Coldplay engagerat sig i kampen mot fattigdom. Som globala ambassadörer har bandet använt sitt inflytande och sin starka röst för att lyfta viktiga frågor. Tillsammans har vi kampanjat i över 50 länder, vilket är helt fantastiskt!

I år bjöd Coldplay åter med Oxfam på världsturnén ”A Head Full of Dreams” som inleddes i Sydamerika tidigare i våras. På söndag, den tredje juli, spelar Coldplay på Friends Arena i Stockholm. Oxfam kommer att vara på plats utanför arenan för att informera om vårt arbete för människor på flykt och uppmana svenska Coldplayfans att engagera sig genom att skriva under vårt upprop.

Stand as One med människor på flykt
Genom den globala kampanjen Stand as One uppmanar vi Coldplayfans från hela världen att stå enade med människor på flykt. Alla som vill kan engagera sig genom att skriva under uppropet och bli en del av vår mänskliga kedja. Genom att göra det visar vi politiker och makthavare att vi inte bara tänker se på när människor lider. Tillsammans kan vi sätta press på världens ledare att ta ett gemensamt ansvar för värdens flyktingar och migranter. Tillsammans blir vi en stark röst som kan utkräva ansvar!

65 miljoner livsöden
Just nu befinner sig över 65 miljoner människor på flykt i världen. Det är människor som tvingats lämna sina hem, sin trygghet och allt de äger bakom sig i hopp om ett liv i säkerhet. Det finns många orsaker till varför människor flyr, krig, fattigdom och naturkatastrofer är bara några exempel. För att nå en långsiktig lösning på den globala flyktingkrisen måste vi motverka de problem som tvingar människor på flykt. Vi måste också se till att de som flyr får ett värdigt mottagande, oavsett var i världen de befinner sig. Alla människor förtjänar att leva i säkerhet.