oxfam logotyp

Kvinnorättsaktivister i Chile. Foto: Breaking Social

Har Sverige råd med de rika?

Filmvisning & panelsamtal 4 oktober på Grand i Stockholm

Fredrik Gertten & Oxfam Sverige presenterar

Har Sverige råd med de rika?

Avgrundsdjupa samhällsklyftor, ett riggat system, de rika som enkelt fördubblar sin förmögenhet – har det dominerande ekonomiska systemet nått vägs ände?
I sin nya film Breaking Social frågar sig Fredrik Gertten om vi har råd med de rika. Filmen synliggör hur de superrika med makt över det politiska och ekonomiska livet maximerar sina förmögenheter på bekostnad av klimatet och vanliga människors liv. Men Gertten visar också de människor som fått nog och som kämpar för en mer rättvis värld.

Även i Sverige, en gång i tiden världens mest jämlika land, ökar ojämlikheten. Enligt Oxfam äger fem svenskar mer än vad fem miljoner svenskar gör tillsammans. Företag och rika individer ökar sina tillgångar samtidigt som köerna till matbankerna ökar och våra skogar exploateras.

Melissa Briones, dansare från Chile. Foto: Breaking Social

4 oktober kl 18:00

Vi välkomnar till visning av Breaking Social och efterföljande samtal om filmens relevans i Sverige. Hur ser ojämlikheten ut här? Vilken makt har de rika? Och vilka konsekvenser får det för oss alla, inte minst de grupper som drabbas hårdast?

Medverkande:
> Fredrik Gertten, filmare, producent och journalist
> Hanna Nelson, policychef Oxfam Sverige
> Chris Smalls, ordförande Amazon Labour Union
> Fanny Jönsson, frilansjournalist

När? Onsdag 4 oktober kl 18:00
Var? Biograf Grand, Stockholm

Observera att samtalet hålls på engelska.

Köp biljetter!